![]() |
|
Ahmet Selçuk İlkan Şiirleri - Baskı Önizleme +- Tasavvuf Yolcusu (https://tasavvufyolcusu.de) +-- Forum: GENEL KÜLTÜR BİLGİLERİ (https://tasavvufyolcusu.de/forumdisplay.php?fid=10) +--- Forum: YAZARLAR BÖLÜMÜ (https://tasavvufyolcusu.de/forumdisplay.php?fid=246) +---- Forum: Şiirler Şarkılar (https://tasavvufyolcusu.de/forumdisplay.php?fid=252) +---- Konu Başlığı: Ahmet Selçuk İlkan Şiirleri (/showthread.php?tid=3053) |
Ahmet Selçuk İlkan Şiirleri - RasitTunca - 08-22-2018 Ahmet Selçuk İlkan Şiirleri 24 ARALIK Kahır yüklü bulutları postalıyorum güneye doğru Boşaltın tüm istasyonlarını Adana'nın Dost bulutlar gözlerim gibi Ağlayacak... Saatler beş geçmiş olacak yirmibiri Takvimler 24 Aralık'ı takmış göğsüne Ben bakarken eski resimlere Salim beni düşünecek! Süleyman ikinci kurşunu sıkacak kadere Dur! Diyemeyeceğim Postal kokusunda, barut kokusunda Askerce efkarlı bir rüzgar esecek... Cengiz o plakta geçmiş kendinden Sağında Habip solu bomboş Dudaklarında hep o acı şarkı titrek titrek 'Gitti Gelmeyecek'... Bitmeyen geceler Ağbaş'ın zarlarında Sigara dumanlarında kederler Dur ulan Sarraf! Memleket nere? Berlin nere? Bir de Antep! Ana avrat dümdüz gidecek... İkinci bir şarkıyı dinleyeceğim bir sarhoş gecede Başım omuzlarında Yasin'in Ergün'üm bu kadeh de senin şerefine 'Ağlama değmez hayat' Yılmaz'ım Hasret ha bitti ha bitecek... Bir bir dolacak gözlerime geçmiş seneler Aklımdan Zeki'ler, Saim'ler, Emin'ler geçecek Binlerce anılar kaçıracaklar o gün beni Gelmek isteyeceğim gelemeyeceğim Durup bakacağım göklere anam göklere Bir "Of ulan of!" yükselecek! AHMET SELÇUK İLKAN Acaba Bilmem ki unuttu mu dudakların adımı Gözlerinde anılar eskidi mi acaba? O en güzel ümitler o en güzel hayaller Yılların gölgesinde kayboldu mu acaba Oysa daha duruyor ağaçlarda ismimiz Oysa daha solmadı duvarlarda resmimiz Bir zaman eşsiz olan o en yüce sevgimiz Yoksa senin kalbinde tükendi mi acaba? En çılgını bak benim hala senin yolunda Ne çıkar ki bu aşkın ölüm olsa sonunda Sevgilim söyle bana yoksa senin gönlünde Yıllar süren aşkımız silindi mi acaba?... Ahmet Selcuk Ilkan ACELEN NEYDİ Rüyamda görsem inanmazdım Terkedipte gideceğini Neden yıktın bu aşkı neden Söyle söyle Acelen neydi Günler vardı yaşayacak Çok şey vardı paylaşacak Ne vardı ki ayrılacak Acelen neydi? Yalnız sana bağlamışken duygularımı Yalnız sana adamışken yarınlarımı Birer birer yıkıp gittin umutlarımı Bu muydu canım aşkın bedeli İçim yanıyor gittin Yangından kendini kaçırır gibi Söyle söyle acelen neydi? Ahmet Selcuk Ilkan ACEMİ ŞAİR -Aynacı geldi- Ne farkın var senin şiir hırsızlarından Onlar mısralarımı Sen duygularımı çaldın "Uçurum çiçeğim" dedim uçtun "Şiir gözlüm " dedim sustun "Yosun gözlüm" dedim soldun "Sen bensiz ben sensiz az mı ağladık dedim" güldün "Ne ateşler yaktım senin için" dedim söndün "Ben böyle olacak adam değildim" dedim küstün Ve bir sabah Ne var ne yoksa içimde Çalıp götürdün Görüyorsun işte Sen de acemi şairler gibi Doğmadan öldün. Ahmet Selcuk Ilkan ACILAR DUVARI Acılar kalbime bir duvar ördü Yıkmak istiyorum yıkamıyorum Dertlerim önümde bir deniz oldu İçinden bir türlü çıkamıyorum Anlatsam derdimi kimse anlamaz Perişan halime gölgem acımaz Ölsemde ardımdan bir kul ağlamaz Bir dost arıyorum bulamıyorum Öyle yalnızım ki yalan dünyada Mutluluğa çoktan ettim elveda Bir kere gülmedim ben bu hayatta Suçum ne cezam ne bilemiyorum.. Ahmet Selcuk Ilkan ACILAR İNSANLAR İÇİN Gitmek istiyorsan gidebilirsin Yıkılmaya değmez olanlar için Yalnız mutluluklar sevinçler değil Nasılsa her acı insanlar için Pişmanlık anlamsız aşkın sonunda Yalnızda yürünür hayat yolunda Düşmanım olsada artık kolunda Kahrolmaya değmez olanlar için Senin gibi kalpsiz insanlar için Sanmaki zamanla yaş dolar gözüm Kaybeden gönlümse kazanan özüm Ayrılıp gitmeden budur son sözüm Dünleri unutma yarınlar için Unutma her acı insanlar için Ahmet Selcuk Ilkan Acırım Sana Kalbine gömüp de dinmez acını Mutluyum deme hiç acırım sana Boş yere gizleyip gözyaşlarını Yanımda gülme hiç ağlarım sana Bir nehir olup ta taşamadın ki Aşkının peşinden koşamadın ki Sen doğdun ama hiç yamaşadın ki Yaşadım deme hiç gülerim sana Aynalar gösterir sana kendini İster kalbini kır ister elini Sen yazdın elinle sen kaderini Acırım sevgilim acırım sana Yanarım sevgilim yanarım sana Ahmet Selcuk Ilkan ADA DA AŞK Aşkını hala koynun da bak saklar adalar Andıkça gölde su gökte ay hayale dalar Oysa maziye karıştı eski hatıralar Andıkça gölde su gökte ay hayale dalar Ahmet Selcuk Ilkan Adanalım İlk kez kar düşmüş Adana'nın yollarına Beyazlara bürünmüş portakal ağaçları Bense hala seni düşünürüm adanalım Bilirsin biterim ben o şarkıya O şarkıda seni bulurum sen olmadan Adananın yolları taştan Sen çıkardın beni baştan Hani ya yalan değil baştan çıktığım Bak senden başka birşeyi almaz oldu aklım Allahıma seviyorum seni adanalım Sen istersen Allahsız de bana istersen kitapsız Ben yine yemin ederim allahıma kitabıma Hele bir selam göndersen yokmu gireceksin sevabıma Dinle bak, birde sana şiir döktürdüm Öylesine sarhoşum ki aşkınla of Allah Senin (Allahına kurban)Öldür beni çek bana silah... Daha ne olsun, söyle be Adanalım Sen Adanalı "(ben Allahına kadar Adanalı)" Gelde artık düğünümüz olsun Büyüsün çocuklarımız analı babalı Ahmet Selcuk Ilkan ADI GÜL'DÜ! Adı Gül'dü Gülleri severdi en çok Güldü mü güller açardı gül yüzünde Güllerle bölüşürdü yalnızlığını Hep gül beklerdi sevdiğinden Bir de "gül mevsimini" takvimlerden Bir gül kokusuna Bir de "gül reçeline" dayanamazdı Hep güller kurutmuştu Hayatının en hazin sayfalarında Hep gülerek büyütmüştü sevdasını Ve her sabah Bir gül gibi bırakırdı tebessümünü sofraya Tıpkı sımsıcak bir ekmek gibi Ahşap bir evin avlusunda Mis kokulu gülleri derlerdi Ve bütün sırlarını sadece güllere söylerdi Ne zaman bir haksızlık görse Kanayan bir gül gibi Ahh bu dünyada Gülü gülle tartsalar derdi Ne okur ne yazardı Ağlasa gülleri sular Gülse gülleri okşardı Ama ne zaman içli bir şarkı duysa Güllere bakar uzun uzun dalardı İşte öyle bir çiçekti Şiirimin ucunda gülden bir kalemdi İşte o kadın Benim annemdi. Bir bilseniz Ne güller yeşertti hayatın dikenlerinden Dökerek gözyaşını Ve şimdi O güller süslüyor onun mezar taşını... Ahmet Selcuk Ilkan ADIM GİBİ BİLİYORUM Bir gün bana döneceksin Gözyaşını dökeceksin Affet beni diyeceksin Adım gibi biliyorum Resimleri yırtamadın Mektupları yakamadın Beni hala unutmadın Adım gibi biliyorum Yollarımı gözlüyorsun Çılgın gibi özlüyorsun Beni hala seviyorsun Adım gibi biliyorum Bugün değil hep dündesin O son yerde o gündesin Pişmanlıkları içindesin Adım gibi biliyorum Çatılmıştır sabırtaşın Efkarlıdır elbet başın Hasret dolu her bakışın Adım gibi biliyorum... Ahmet Selcuk Ilkan ADIM YALNIZLIK BENİM Önce seni Sonra kendimi Bugün de kimliğimi kaybettim Hükümsüzdür Bulanlar Boşuna yorulup getirmesin yazık Çünkü Ahmet'i türkülere Selçuk'u şarkılara İlkan'ı şiirlere gömdüm artık Bundan böyle "Adım yalnızlık benim Soyadımsa ayrılık" Ahmet Selcuk Ilkan ADIMI UNUT Nasılsa ayrılık bu aşkın sonu Sen de eller gibi adımı unut Kader ikimize çizmiş bu yolu Sen de eller gibi adımı unut Seninle bu aşkı yaşamadık say Birlikte gülüp te ağlamadık say Böylesi unutmak dahada kolay Sen de eller gibi adımı unut İstemem söyleme bir tek kelime Sen de eller gibi adımı unut Değmesin artık hiç elin elime Sar yeni aşkını benim yerime Sen de eller gibi adımı unut... AHMET SELÇUK İLKAN ADINI HASRET KOYDUM Adını hasret koydum Geleceğin yok senin Gittiğin o yerlerden Döneceğin yok senin Toprak oldum yolunda Neler çektim uğrunda Pişman ettin sonuda Bileceğin yok senin Ümit olsun içime Işık olsan geceme Yağmur olsan bahçeme Yağacağın yok senin. Ağıt yaksam dilime Roman yazsam halime Ellerini elime Vereceğin yok senin Vazgeçtim artık senden Söyle ne gelir elden Ayrılığı gönülden Sileceğin yok senin. Ahmet Selcuk Ilkan ADIMI UNUT Nasılsa ayrılık bu aşkın sonu Sen de eller gibi adımı unut Kader ikimize çizmiş bu yolu Sen de eller gibi adımı unut Seninle bu aşkı yaşamadık say Birlikte gülüp te ağlamadık say Böylesi unutmak dahada kolay Sen de eller gibi adımı unut İstemem söyleme bir tek kelime Sen de eller gibi adımı unut Değmesin artık hiç elin elime Sar yeni aşkını benim yerime Sen de eller gibi adımı unut... ğüzeldi tşkkür... İKİZ KARDEŞİM En iyi dostumdur yabancım değil Bu yalnızlık benim ikiz kardeşim En acı gerçeğim yalancım değil Bu ayrılık benim ikiz kardeşim... Siz bir bir sorun da konuşturayım En zalim dertlerle yarıştırayım Uzakta durmayın tanıştırayım Bu acılar benim ikiz kardeşim Belki de sebebi sevdiklerimde Düşmanımı canım bildiklerimde Nereye gitsem de kirpiklerimde Bu gözyaşı benim ikiz kardeşim Ahmet Selçuk İLKAN BEKLE GELİYORUM Daha dün diyorsan geçen yıllara Gözlerinde anılar hala yeşilse Ve hala ıslaksa kirpiklerin Bekle geliyorum Bırakıp bütün mutlulukları Bırakıp bütün güzellikleri bir yana Bekledinse yollarımı Bekle geliyorum İsyan edip ağladığın mevsimlerde Aşkımla silebildinse gözyaşlarını Sevemedinse benden başkasını Bekle geliyorum O bensiz gülüşler avutamadıysa seni Dindiremediyse hasretini yıllar Ve bir türlü unutamadınsa beni Bekle geliyorum Ahmet Selçuk İLKAN BANA MI ? Ey benim gönlümün nazlı çiçeği Barışın ellere küsün bana mı? Sana kim öğretti böyle sevmeyi Bayramın ellere yasın bana mı? Duymadın gönlümün haykırışını Kırdın şu gönlümün sabır taşını Görmekten usandım çatık kaşını Gülüşün ellere nazın bana mı? Uçurdun yellere ümitlerimi Düşürdün dillere çektiklerimi Soldurdun içimde hayallerimi Baharın ellere kışın bana mı? Ahmet Selçuk İLKAN ALLAH KAHRETSİN Bu böyle sürüp gitmeyecek biliyorum Bir sabah bir dilencinin avuçlarına bırakacağım kendimi Kim ne derse desin! Tahammülüm kalmadı artık Bıktım seni sensiz yaşamaktan Nasılsa döneceğin yok senin Çıldıracağım bu gidişle Allah kahretsin! .. Dünya ateşler içinde Savaşlar almış başını gidiyor Afrika'da insanlar açlıktan ölüyor Bense bu gidişle sensizlikten öleceğim Umurun da mı senin? Kimbilir hangi cehennemdesin? Allah kahretsin! .. Hangi masaya otursam Senin sevdiğin içkiyi koyuyorlar önüme Vazomda hep senin sevdiğin çiçekler Ve dudaklarımda hep senin sevdiğin şarkılar Senin doğum günlerini kutluyorum senden habersiz Ve her sabah dualar ediyorum mutluluğun için Ne yapsam, ne etsem, nereye gitsem Ecel gibi peşimdesin Allah kahretsin! .. Dün birine rastladım aynı sokakta Saçları sen, gözleri sen Koştum heyecanla peşinden Ve hayatımda ilk defa bir tokat yedim Senin yüzünden... İşte böyle bir sevda benimkisi Bu zamanda, bu devirde Haklısın adam olacağım yok benim En güzeli artık son vermek bu hayata En korkunç uçurumlardan bırakmak kendimi Ya da en yüksek tepelerden En uçsuz bucaksız denizlere bırakmak bedenimi Ama içimde sen varsın Ya sana bir şey olursa? Allah kahretsin! .. AHMET SELÇUK İLKAN AYRILIK KAPIYI ÇALIYOR Ayrılık kapıyı çalıyor açma Biraz daha düşün zamanımız var.. Ne günler yaşadık bak sayfa sayfa Seninle yazılmış romanımız var.. Gönül kapısından hemen uçma dur Selamsız vedasız böyle kaçma dur Bilinmez yerlere yelken açma dur Seninle mutluluk limanımız var Bir anda yokuşa çevirme düzü Dargınlık bir aşkın tadı ve tuzu Hatırla Tanrıya verdiğin sözü Ayrılmak yok diye, yeminimiz var.. Ahmet Selçuk İLKAN AĞIR YARALI Beni ta kalbimden vurdu gidişin Bütün umutlarım ağır yaralı Aklımdan çıkmıyor veda edişin Bütün duygularım ağır yaralı Dünyayı başıma yıkmışçasına Bağrıma kurşunlar sıkmışçasına Sanki bir savaştan çıkmışçasına Bütün anılarım ağır yaralı Aşkımız verirken en son nefesi Yıkıldı gönlümün sevda kalesi Sırtımda sanki bir bıçak darbesi Bütün hayallerim ağır yaralı Ayrılıp gidecek söyle ne vardı Sonunda aşk değil,gurur kazandı Artık mutluluğum dünlerde kaldı Bütün yarınlarım ağır yaralı Dünyayı başıma yıkmışçasına Bağrıma kurşunlar sıkmışçasına Sanki bir savaştan çıkmışçasına Bütün anılarım ağır yaralı Bütün umutlarım ağır yaralı AHMET SELÇUK İLKAN - ASİ ----------------------------------------------------------- DE GÜLÜM De gülüm, de ki ela bir günde geleceğim İstanbul darmadağın olacak, Saçların darmadağın, hepsi darmadağın Üzülme gülüm üzülme toparlanacağız birlikte Ayağa da kalkacağız, Yürüyeceğiz de gülüm Hem de çelikten toprağını dele dele hayatın De gülüm de ki bitmiştir umut, Bitmiştir güven, bitmiştir sevgi Güven bana gülüm güven Sana bitmemişliği anlatacaktır Hasretten, hakikatten ten değiştiren yüzüm Göreceksin gülüm göreceksin bekle Hırslarımız acılarımız gitgide İhanetlere, hainleri ezilmelere alışacak Göreceksin gülüm göreceksin Ve sevinçten ağlayacaksın gülüm İşte o vakit bana, doğrudur Şair olmak, seni sevmek ve senin olmak Pek çok yakışacak Bak; Şiirler var, mektuplar var Çocuklar var, sokaklar var İnan bana gülüm inan Ölüm yok bir tek, Ölüm yok bize Ölüm, inananlar için sessizce Kara kaplı kitaplardan çıkartılacak Göreceksin gülüm bekle Artık hiçbir insan Hiçbir kavga ve hiçbirimiz Bu dünyada umarsız kalmayacak Göreceksin gülüm göreceksin, bekle. AHMET SELÇUK İLKAN. – ASİ İNANMADIN Yüreğinin çöllerine nehir oldum inanmadın Saçlarının tellerine esir oldum inanmadın Ben ki asi boyun eğmez, Ben ki çılgın söz dinlemez Senin için hem de kaç kez Yaşlar döktüm inanmadın İnanmadın ne yapayım Sensizlikmiş senden payım Tanrı mısın ki tapayım Sevdim seni inanmadın Diz çökerken dağlar bana Şimdi taşlar ağlar bana Hayatımda bir tek sana Yenik düştüm inanmadın Sen kavgamın tek galibi Sen ömrümün tek sahibi Sana uysal çocuk gibi Teslim oldum inanmadın. Yere serdim gururumu Hiçe saydım onurumu Kucakladım umudumu Koştum sana inanmadın Yasak koydum şu kalbime Ne geçti ki ah elime Bağlanmak ne kelime Öldüm sana inanmadın. İnanmadın ne yapayım Sensizlikmiş senden payım Allah mısın ki tapayım Sevdim seni inanmadın Öldüm sana inanmadın Koştum sana inanmadın AHMET SELÇUK İLKAN - ASİ Ben ayrılıkların şairi, Yalnızların ozanıyım. Sen, sen masallar okurken daha, Ben acıların yazarıyım. Haklısın, aramızda dağlar, denizler var, Haklısın, aramızda uçurumlar. Senin sevdaların, üç günlük masal, Benim sevdalarım, Allah'ına kadar. Elma şekeri mi sandın aşkı, Ne şiirin şiir, ne şarkın şarkı. Hele bir kırılsın, hele bir kırılsın feleğin çarkı, İşte ben o zaman görürüm seni. Halâ tahta masalara yazıyorsam adını, Aşk kitaplarında arıyorsam tarifini aşkın, Kahır mektuplarında yeniden buluyorsam seni, Islak mendillere siliyorsam gözyaşlarımı, Eyvahlar çekiyorsam her biten aşkın ardından, Bana sor yalnızlığı, Ayrılığı bana sor diye haykırıyorsam, Ve sabahçı kahvelerinde bir çay gibi demliyorsam hasretini, Ve inadına özlüyorsam, o çay karası gözlerini, Bil ki, bu seni erkekçe sevdiğimdendir. Bu benim ilk aldanışım değil, Bu benim son yıkılışım değil, Bırak bu sahte gözyaşlarını, Bırak bu masum bakışlarını. Üzülme, benim için üzülme, Üzülme bu son için üzülme, Ben, ben, ben yeterim kendime Varsın da bir dağ gibi büyüsün hasretin içimde, Varsın da her gece Bir kemanın tellerinde ezilsin kalbim, Varsın da bir daha değmesin ellerim ellerine, Asla pişman degilim. Hatırla, bir adam diyordun hatırla, Ömür boyu sevsin beni ömür boyu, İşte o deli, işte o çılgın, işte o adam benim. Çünkü ben, Çünkü ben aşkı ölümsüz bilenlerdenim. A. Selçuk İlkan .. AŞK KİTABI Ne olur söyleyin sevenler bana Ayrılmak kanun mu aşk kitabında Elele tutuşup gülmeden daha Terketmek kanun mu aşk kitabında Ümitlerim kırıldı bitti Hayallerim yıkıldı gitti Bu dert beni benden etti Sevdim sevdim bak ne hale geldim Her seven sonunda düşüyor derde Bu aşk kitabının yazanı nerde Bir aşık inandı çok sevdi diye Terketmek kanun mu aşk kitabında AŞK VE GURUR Nereden bilecektin seni sevdiğimi Hiç fısıldamadım ki kulaklarına aşkımı Senin için Günlerce gecelerce ağladım Nereden bilecektin Hiç silmedim ki yanında gözyaşlarımı.. AHMET SELÇUK İLKAN BEN ARTIK SEN OLMUŞUM ne varsa aradığım bil ki sende bulmuşum senden öncesi yoktu seninle var olmuşum sende bütün ümitler,sende bütün özlemler beni bende arama artık ben sen olmuşum AHMET SELÇUK İLKAN SEVDALIM Bir sevda uğrunda bir ömür yandı Bilmedin sevdalım bilmedin gitti Senden son hatıra gözyaşı kaldı Silmedin sevdalım silmedin gitti Her köşe başında seni gözledim Geceler koynunda umut gizledim Hep seni bekledim hep seni özledim Gelmedin sevdalım gelmedin gitti Senden uzaklarda ne çektiğimi Görmedin sevdalım görmedin gitti Sensizken seninle söz kestiğimi Bilmedin sevdalım bilmedin gitti AHMET SELÇUK İLKAN ADI GÜL'DÜ Adı Gül'dü Gülleri severdi en çok Güldü mü güller açardı gül yüzünde Güllerle bölüşürdü yalnızlığını Hep gül beklerdi sevdiğinden Bir de 'gül mevsimini' takvimlerden Bir gül kokusuna Bir de 'gül reçeline' dayanamazdı Hep güller kurutmuştu Hayatının en hazin sayfalarında Hep gülerek büyütmüştü sevdasını Ve her sabah Bir gül gibi bırakırdı tebessümünü sofraya Tıpkı sımsıcak bir ekmek gibi Ahşap bir evin avlusunda Mis kokulu gülleri derlerdi Ve bütün sırlarını sadece güllere söylerdi Ne zaman bir haksızlık görse Kanayan bir gül gibi Ahh bu dünyada Gülü gülle tartsalar derdi Ne okur ne yazardı Ağlasa gülleri sular Gülse gülleri okşardı Ama ne zaman içli bir şarkı duysa Güllere bakar uzun uzun dalardı İşte öyle bir çiçekti Şiirimin ucunda gülden bir kalemdi İşte o kadın Benim annemdi. Bir bilseniz Ne güller yeşertti hayatın dikenlerinden Dökerek gözyaşını Ve şimdi O güller süslüyor onun mezar taşını... AHMET SELÇUK İLKAN ADIM YALNIZLIK BENİM Önce seni Sonra kendimi Bugün de kimliğimi kaybettim Hükümsüzdür Bulanlar Boşuna yorulup getirmesin yazık Çünkü Ahmet'i türkülere Selçuk'u şarkılara İlkan'ı şiirlere gömdüm artık Bundan böyle 'Adım yalnızlık benim Soyadımsa ayrılık' AHMET SELÇUK İLKAN AŞK VE GURUR Nereden bilecektin seni sevdiğimi Hiç fısıldamadım ki kulaklarına aşkımı Senin için Günlerce gecelerce ağladım Nereden bilecektin Hiç silmedim ki yanında gözyaşlarımı... AHMET SELÇUK İLKAN GÖZLERİN KAL DİYOR DUDAKLARIN GİT Bu nasıl ayrılık, bu nasıl veda Gözlerin kal diyor, dudakların git. Bakışın anahtar, sözlerin kilit, Ellerin aç diyor, dudakların git. Ayrılık dönüşü olmayan bir nehir Yalnızlık yıkılmış bomboş bir şehir. Kaç sevda kül oldu böyle kimbilir, Gözyaşın kal diyor, dudakların git. Gidersem bir daha dönmeyeceğim, Kalırsam kalbime yenileceğim. Çözemedim seni delireceğim. Gözlerin kal diyor diyor, dudakların git. Duvardan insinmi resimlerimiz, Yabancı olsunmu isimlerimiz. Ya deli dolu gecelerimiz, Anılar kal diyor, dudakların git. Bu romanda biter belki birazdan, Ne aşklar yıkıldı gururdan nazdan. Ağlıyor besteler yine hicazdan, Şarkılar kal diyor, dudakların git.... AHMET SELÇUK İLKAN SEN VURDUNDA BEN ÖLMEDİM Mİ? Yokluğunda ne ateşleri hasretimle yaktım da Bir seni yakamadım, beni yaktığın gibi Çölde su, mahpusta gün, oruçta ekmek gibi bekledim seni Sense araya korkular koydun. Yasaklar koydun... Bitmez tükenmez engeller koydun Şimdi nerdesin diye sakın sorma Sen çağırdın da ben gelmedim mi? Sen varken darılmazdım çiçeksiz baharlara, Yağmurlu havalara...Bu kasvetli akşamlara Sen varken Bakıp içlenmezdim tren istasyonlarına Otobüs duraklarına... Sen varken ayrılanlara ağlamazdım... Yıkılmazdım biten sevdaların ardından Gidenlere küsmezdim Kalanlara acımazdım... Sen varken böyle üşümezdim-titremezdim Masumdum, çocuklar gibi Böyle delirmezdim-küfretmezdim... Hele ölmeyi hiç düşünmezdim. Şimdi soruyorum sana Adı sevdaysa bu cehennemin Sen yaktın da ben yanmadım mı? Biliyorsun Bütün acılarına 'yeşil ışık' yaktım olmadı Bütün korkularına'arka çıktım'olmadı Dağlara merdiven dayadım olmadı Haziranda kar oldum yağdım avuçlarına olmadı Sevdim olmadı -yandım olmadı-taptım olmadı Benden artık pes Bu aşkın biletini istediğin gibi kes Nasılsa gidiyorsun Biliyorum git Ama ardında Ağlayan bir çift göz Paramparça bir yürek Ve yıkılmış bir dağ görmek istemiyorsan Çek silahını-daya sırtıma Titrersem namerdim Sen vurdun da ben ölmedim mi? Ahmet Selçuk İLKAN BEN SENİ ASLA Sen hayatımın en vazgeçilmez aşkı Sen uğrunda en çıldırdığım esmer Sen yolunda savaşlar verdiğim sevdam Sen uğrunda ölümlere gidip geldiğim Sen beklediğim Sen özlediğim Sen Gizlediğim Güneş doğmayı unutabilir Sabah olmayı Yağmur yapmayı Ama ben seni asla Çiçekler açmayı unutabilir Kuşlar uçmayı Baharlar gelmeyi Ama ben seni asla Ne zaman bir şiir okunsa aklımdasın Ne zaman bir telefon çalsa karşımdasın Sen tanrımın en güzel armağanı Sen hayatımın en gerçek yalanı Sen bütün huylarımı ezbere bilen Sen gözyaşlarımı en iyi silen... Sen dünyanın en güzel kadını. Sen yemeğimin tuzu Yüreğimin buzu Anasının en güzel kızı Sen kalbimde en tatlı sızı Sen bütün varlığımın En Sevimli Hırsızı Sen sevdikçe sevilesi Övdükçe övülesi Öptükçe öpülesi Aşkım Sen beni yokluğuyla delirten Varlığıyla yolumu yolundan çeviren Sevdasıyla beni bir dağ gibi deviren kadın Bundan böyle senden sorulsun günahlarım Sende bütün sorularım Sende bütün cevaplarım Adam olmuşsam senden Katil olursam senden Ben çoktan vazgeçtim kendimden Ama senden Asla kadınım. Asla .. Ahmet Selçuk İLKAN İŞTE GİDİYORSUN İşte gidiyorsun Merdivenlerde bir ölüm sessizliği Kül rengi yağmurlar sokaklarda Üzerinde en çok sevdiğim ceketin En acısı Unut gitsin der gibi ıpıslak kirpiklerin Ve ilk defa Bu kadar aceleci Ellerin ayakların gözlerin Söylenecek ne varsa bitti -doğrudur- Artık bu saatler Kanadı kesik bir sevdanın Kalemi kırık bir aşkın Ve sayfaları yanık bir romanın sonudur…. İşte gidiyorsun Ellerinle açtığın bütün kapıları kapayarak Hayat verdiğin odalardan gölgeni de alarak Ve sürgüne verip bütün düşlerimi Dağ gibi bir adamı yakarak Anlıyorum bu suskunluk Bir aşkın açılmamış son mektubudur Geride bıraktığın Saksıda bir gelin çiçeği Masada küskün bir anahtar Yüreğimde parmak izlerin Ve cevapsız yüzlerce sorudur İşte gidiyorsun Dikerek gözlerime o mağrur bakışlarını Yıllardır düşlediğin zaferi kutlayarak Ve masum bir veda gibi sokulup Ellerinle yüreğimi parçalayarak Tarihte bugün Aylardan Eylül Günlerden hüzün Saatlerden ondur Sen kazanmayı Ben kaybetmeyi seçtim Anlıyorum Bu ikimiz için artık sondur İşte gidiyorsun Ve biliyorsun Birazdan sol yanıma düşeceğim Yaramın olduğu yana Vurduğun yere yani Ne de olsa ayrılık acıdır zordur İşte karşında Ağır yaralı bir adam Bir avuç gözyaşı Ve ihanet makamında bir şarkı Suç mahallinde Senden kalan son delil budur Git hadi git vazgeçilmezim Şunu bil ki Dünyada bütün mezarlıklar Senin gibi vazgeçilmezlerle doludur… Ahmet Selçuk İLKAN Bu şehir ve sen Ömrümün en güzel senelerini Alıpta gittiniz bu şehir ve sen Gönlümün en masum ümitlerini Çalıpta gittiniz bu şehir ve sen Döktüğüm yaşlara aldırmadınız Giden gençliğime acımadınız Düştüğüm yerlerden kaldırmadınız Basıpta gittiniz bu şehir ve sen Beni iyi tanır bu kaldırımlar Bu kuytu köşeler bu taş sokaklar Sizlerden bir ömür alacağım var Çalıpta gittiniz bu şehir ve sen Beni tanır bu kaldırımlar Bu kuytu köşeler bu taş sokaklar Sizlerden bir ömür alacağım var Çalıpta gittiniz bu şehir ve sen Bağlayıp durdunuz hep ellerimi Delik deşik ettiniz seven kalbimi İçimde dağ gibi hayallerimi Yıkıpta gittiniz bu şehir ve sen Biriniz sağırdı duvardan bile Biriniz kalpsizdi taşlardan bile Bütün acıları dizip önüme Yakıpta gittiniz bu şehir ve sen Kimsesiz yalnızdım kollarınızda Herşeyi kaybettim yollarınızda Şimdi bir hesap var aramızda Vermeden gittiniz bu şehir ve sen Ben yine yaşarım içimde yasla Ya siz neylersiniz bu ihtirasla Bir daha dönmek mi buraya asla İçimde bittiniz bu şehir ve sen Ahmet Selçuk İLKAN Bana bunu yapmayacaktın Öyle sırtımdan vurmayacaktın beni Gelişin gibi onurlu olmalıydı gidişin Ve öylesine gururlu bitişin. Gel gör ki kötü oynadın bu oyunu Erken düştü masken yüzünden Demek sen içimde büyüttüğüm bir dev değil Bir hiçtin Görüyorsun işte Gittin Ve de bittin… Bana bunu yapmayacaktın Böyle bir hançerle yıkmayacaktın beni Bir ihanetin adresi olmamalıydı ayak izlerin Yoksa ben mi yanlış tanıdım seni? Yoksa hep böyle kirli miydi senin denizlerin? İşte ellerimde Suç ortağın bir sinema bileti Bir pastane köşesi Bir tiyatro gişesi. Bu kadar ucuza gitmeyecektin Sigara dumanlarında harcamayacaktın bu aşkı Ve aşk cellatlarına meze yapmayacaktın beni Şimdi boş bir mezar bulsam Seni böylesine sevdiği için Oraya bırakırdım kalbimi… Bana bunu yapmayacaktın Böyle küstürmeyecektin şiirlerimi Kaz kırmızısı yağmurlar Yağdırmayacaktın gecelerime Kanatlarını kırmayacaktın umutlarımın Beni böyle çıldırtmayacaktın! Artık Adın ihaneti çağrıştırıyor bana Ve tadın bir yılanın en öldürücü zehrini Söyle Şimdi hangi yüreğe saplıyorsun O acımasız hançerini? .. Bil ki Bundan böyle Yasaklanmış kitaplarım gibisin bana Yaklaşmam yasak Dokunmam yasak Ve ömrümce Sarılmam yasak sana! .. HAKKIN YOKK Sevmeyi bilemedin Sevilmeye hakkın yok Gün sayıp beklemedin Özlenmeye hakkın yok! Sevdamla coşmadın ki Dağ deniz aşmadın ki Umutla koşmadın ki Kavuşmaya hakkın yok! Hakkın yok bir tek söze Konuşmaya hakkın yok Taştan farksız o kalbi Taşımaya hakkın yok! Aşk nedir bilmedin ki Sevildin sevmedin ki Mutluluk vermedin ki Mutluluğa hakkın yok! Anlarsın bir gün gelir Bunu her seven bilir Terkeden terkedilir Ağlamaya hakkın yok! Ahmet Selçuk İLKAN CEREN GÖZLÜM unuttun mu diye sorma unutamam ceren gözlüm sitem edip gönül kırma dayanamam ceren gözlüm sen ufkuma doğan güneş sen gönlüme düşen ateş burcum bile burcuna eş ayrılamam ceren gözlüm bahtımdaki uğurumsun gönlümdeki gururumsun yarınımsın, umudumsun unutamam ceren gözlüm seni yazdım hayatıma gönlümün her sayfasına inan senden başkasına sarılamam ceren gözlüm sen gözümde tüten duman sen vardığım en son liman sen TANRIM'dan bir armağan unutamam ceren gözlüm ıslanırsa eğer gözün yüreğime çöker hüzün ne olursun gülsün yüzün dayanamam CEREN GÖZLÜM!.. "Ahmet Selçuk İLKAN" DEDİKODU.. O ağlamazdı Ağlattılar! Önce gözlerini çivilediler boşluğa Ve kulaklarını çaldılar Ne varsa ne yoksa Bir bir anlattılar. "sevmiyordu" dediler Aldattılar Ümitlerini, hayallerini Özlemlerini, rüyalarını Parça parça Kopardılar! .. Sonra unutulduğuna, terkedildiğine İnandırdılar. Dudaklarını ısırdı zavallı Yumrukladı masayı olanca hıncıyla Ve kalktı yerinen gitti o gidiş Sevdiğinden Ayırdılar... selenayy Avatarı Gerçek Adı Ayşe Selen Üyelik Tarihi 24.05-2007 Son Giriş 10.12-2017 Saat 23:51 Yaşadığı Yer Tokat Mesaj 726 Alınan Beğeniler 0 Verilen Beğeniler 0 Blog Mesajları 1 Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz! İSYANLARDAYIM Gittiğin yerlerden dönmedin geri Yollara rest çektim isyanlardayım Kırıldı sonunda sabrımın teli Yıllara rest çektim isyanlardayım Beklenen yarınlar kaybolmuş dünden Ümitler selamı kesmişler benden Nasılsa hayır yok gelecek günden Kadere rest çektim isyanlardayım Bu benim talihim sözüm yok sana Payımı aldım ben sevdadan yana Hasretinden başka ne verdin bana Sana da rest çektim isyanlardayım SEN DEĞİL MİYDİN ? Bana bakıp bakıp ağlama sakın Bu sonu isteyen Sen değil miydin Ne Kadar Belliydi O Gün Maksadın Gitmemi İsteyen Sen değil miydin Susuz rakı gibi yakma içimi Bu pişmanlığın bir sigara içimi Günah Senin... Kendin yaptın seçimi ''Git artık Git'' diyen Sen değil miydin Suç benim mi söyle aldırmıyorsam Maziye dalıp da yıkılmıyorsam Şaşırma Sen gibi ağlamıyorsam Kalbimi taş yapan Sen değil miydin Zaman mı bu aşkı söndüremedi Hasret mi acını dindiremedi Sevdam mı sevdanı bitiremedi ''Unuturum Seni'' diyen Sen değil miydin Başın dumanlı mı, yoksa sarhoş mu Bak geriye döndün gönlün bir hoş mu Başucunda yerim hala bomboş mu Doldururum diyen Sen değil miydin... Ahmet Selçuk İLKAN Inanmadin yüreginin cöllerine nehir oldum inanmadin saclarinin tellerine esir oldum inanmadin diz cökerken daglar bana simdi taslar aglar bana hayatimda ilk kez sana mahkum oldum inanmadin inanmadin ne yapayin sensizlikmis senden payim tanrimisin ki tapayim sevdim seni inanmadin yere serdim gururumu hice saydim onurumu kucakladim umudumu kostum sana inanmadin sen kavgamin tek galibi sen gönlümün tek sahibi sana uysal cocuk gibi teslim oldum inanmadin yasak koydum su kalbime ne gecti ki ah elime baglanmak mi ne kelime öldüm sana inanmadin inanmadin ne yapayim sensizlikmis senden payim allahmisin ki tapayim sevdim seni inanmadin sevdim seni inanmadin öldüm sana inanmadin kostum sana inanmadin inanmadin,inanmadin Ahmet Selcuk İlkan Ağladım Dün gece uzun uzun Seni andım ağladım. Sonu yok yolumuzun Ona yandım ağladım. Kim bilir acımızı Bu yasak aşkımızı O eski şarkımızı Çaldım-çaldım ağladım! .. Dolaştım sokaklarda Ağaran şafaklarda Seni senden uzakta Sardım sardım ağladım İmrendim sevenlere Sarılıp gidenlere Elele gezenlere Baktım baktım ağladım Benimsin bende değil Ellerim sende değil Yanmamak elde değil Yandım yandım ağladım. Tuza bastım yaramı Aşkla açtım aramı Sensiz son sigaramı Yaktım yaktım ağladım. Ahmet Selçuk İlkan Ve Kaybetmek Seni O seni düşünmek yok mu Geceler dolusu seni düşünmek Sarılmak karanlıklara sen diye Sen diye kucaklamak yorganı okşamak, öpmek O seni beklemek yok mu Her gün sabahlara dek uykusuz beklemek Ahh, ayak sesleri, kapı gıcırtıları bilemezsin Bir defa yaşamaktır o, bin defa ölmek O seni özlemek yok mu Saçlarını, ellerini, dudaklarını özlemek Uzun uzun gözgöze gelmek seninle Seninle bir olmak, beraber olmak, sevişmek O seni gizlemek yok mu Kuşlrdan, çiçeklerden bile kıskanıp gizlemek Seni saklamak içimde delice, divanece Öylece yaşamak seni, öylece sevmek Ve seni kaybetmek yok mu Bulduktan sonra seni kaybetmek İşte o beni yakan, yıkan, solduran Ses versem de duyamazsın artık Yüreğimde kan, gözlerimde kan, dudaklarımda kan Ahmet Selçuk İlkan Benden iki şiir dostum sevdigim şairdir kusura bakmazsın... BANA KENDİNİ ANLAT Aklımdan çıkmıyorsun Sensiz bomboş bu hayat Susma öyle ne olur Bana kendini anlat Hasretim gülyüzüne Susamışım sevgine Başkasından bana ne Bana kendini anlat Boşver esen rüzgara Boşver yağan yağmura Hadi gel kollarıma Bana kendini anlat Geceleri üşür müsün Hemen örtünür müsün Beni düşünür müsün Bana kendini anlat Ah benim nar çiçeğim Canım ipek böceğim Meraktan öleceğim Bana kendini anlat Aşkımızdan kime ne Sevdamızdan kime ne Başkasından bana ne Bana kendini anlat Ahmet Selcuk İLKAN BİR TELEVOLE MASALI Hayat bir televole masalı değildir kızım! Sakın aldatmasın seni Seda'nın Güllü'nün o hoş kahkahaları Ebru'ların Çağla'ların Demet'lerin O sabun köpüğü muhteşem aşkları (!) Ben ne dev yalnızlıklar bilirim Ben ne ayrılıklar ben ne hıçkırıklar Kim bilir Nasıl ıslaktır geceleri onların yastıkları... Hayat Mehmet Ali'nin çiftliği değildir kızım! Öyle hep yüzüne gülmez bu çarkıfelek Feleğin çarkına düşünce anlarsın Aslanın neresinde ekmek. Hayat bir Tarkan şarkısı değildir kızım Öyle hüp diye içine almaz seni hiçbir sevgili ve hiç kimse kuş sütüyle beslemez seni Güzelliğin solunca anlarsın Aynalarda bile zor bulursun kendini. Hayat ne Aydın'ın 'Aydın Havası' Ne Fatih'in 'o kıskıvrak yılan dansı! ' Ne bir Gülben Ne de Bir Hülya kavgası Hayat seni kaybettiğim günden beri İçimde bir kurşun yarası. Hayat bir peri masalı değildir kızım! Öyle evinin önünde Beklemez seni beyaz atlı prensler Bak Beyaz'ın bile simsiyah oldu hayalleri çoktan Ve Okan yaralı bir kuştur artık Hergün kendini gagalamaktan Ve sanat adına Arto'yu Hande'yi Sevda'yı zagalamaktan Hayat bir tatil köyü değildir kızım! Bir o yana bir bu yana sallamaz seni Bir düşün Yıkılan yuvaları O kırık hayatları Yarınsız çocukları Bir düşün O arka sokakları Sahipsiz çığlıkları Çaresiz anaları - babaları... Hadi olacaksan Gel doktor ol öğretmen ol alim ol Kırılmış kanadım, kolum, elim ol Umudum ol güneşim ol ateşim ol Seni de sarsın mutluluğun O sımsıcak kolları Ve senide yutmadan Reyting canavarının o sahte yıldızları! ... Unutma sakın unutma kızım! Onların Hazin bir romandır Özendiğin bütün hayatları... Ahmet Selçuk İLKAN ADIMI UNUT Nasılsa ayrılık bu aşkın sonu Sen de eller gibi adımı unut Kader ikimize çizmiş bu yolu Sen de eller gibi adımı unut Seninle bu aşkı yaşamadık say Birlikte gülüp te ağlamadık say Böylesi unutmak dahada kolay Sen de eller gibi adımı unut İstemem söyleme bir tek kelime Sen de eller gibi adımı unut Değmesin artık hiç elin elime Sar yeni aşkını benim yerime Sen de eller gibi adımı unut... AHMET SELÇUK İLKAN GECELERDEN BİR GECE Senden uzakta seni yaşadım Maziye yeniden daldım bu gece Acı bir pişmanlık sardı içimi İçmeden bir başka oldum bu gece Seni düşündükçe başka kollarda Kadehim kırıldı avuçlarımda Sana dur demeyen gururumu da Ayaklar altına aldım bu gece Bensiz ne haldesin şimdi kimbilir Sen yoksun bu hayat nasıl çekilir Gözümde canlanır anılar bir bir Resmini bin defa öptüm bu gece Ne kadar mutluyduk niye ayrıldık Kendime sorup da durdum bu gece Neye yarar artık bu geç pişmanlık Başımı taşlara vurdum bu gece. AHMET SELÇUK İLKAN |